Oleje i tłuszcze roślinne

Olej sojowy ukraiński – jako składnik pasz sprawia, iż pasze mają lepszą, bardziej przyjazną dla zwierząt konsystencję, przez co chętniej są przyswajane. Energia metaboliczna dla drobiu 9000 kcal, a dla trzody 8752 kcal. Dostawy w paleto pojemnikach 1000 litowych lub stankowywane z cysterny. Dowóz na terenie całego kraju już od jednego paleto pojemnika lub 3 ton bezpośrednio z cysterny.

Olej rybny – posiada wysoką zawartość kwasów Omega – 3, poprawia smakowość i wartość energetyczną pasz. Energia metaboliczna dla drobiu 8167 kcal, a dla trzody 8642 kcal. Dostawy w paleto pojemnikach 1000 litowych. Dowóz na terenie całego kraju już od jednego paleto pojemnika.

Olej rzepakowy – to popularny komponent do natłuszczania pasz. Charakteryzuje się wysoką energią metaboliczną oraz zwiększa strawność żywieniową zwierząt. Wartość odżywcza oleju rzepakowego jest wysoka. Ma on korzystny profil kwasów tłuszczowych, a zawarte w nim aminokwasy są źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dowóz na terenie całego kraju w dostawach całocysternowych.

Tłuszcze roślinne w stanie stałym – są mieszaniną estrów gliceryny i wyższych kwasów karboksylowych. Stanowią materiał zapasowy, z którego wytwarza się potrzebną dla zwierząt energię i izolację cieplną. Są doskonałym komponentem do produkcji pasz dla wszystkich zwierząt hodowlanych.